top of page

METALEN COMPENSATOREN

Compensatoren zijn flexibele leiding componenten die de thermische uitzettingen, trillingen, spanningen en verzakkingen van een leidingsysteem kunnen opvangen of verminderen. Compensatoren nemen merkelijk minder ruimte in dan andere opvangsystemen, zoals bijvoorbeeld lieren, behoeven weinig onderhoud en veroorzaken weinig bijkomende hitte- en stromingsverliezen. De operationaliteit van de leiding neemt toe.

Metalen compensatoren kunnen worden toegepast van lage tot hoge drukken en functioneren van cryogene tot hoog oplopende temperaturen. De balg elementen zijn hoofdzakelijk in roestvaststaal en kunnen voorzien worden van flenzen, laseinden of quasi elke andere koppeling, zowel genormeerd als op maat, in staal, roestvaststaal of andere materialen. Verder kunnen ze voorzien worden van binnengeleiding, trekstangen, mantel, isolatie,… om de werking en de levensduur te optimaliseren, om de veiligheid te verhogen, om verliezen te beperken, etc.

TYPES

mk 1_edited_edited.jpg

AXIAALCOMPENSATOREN

Axiaalcompensatoren zijn voorzien om hoofdzakelijk bewegingen in de langsrichting van de compensator op te vangen en in beperkte mate ook in de dwarsrichting of angulair. Deze compensatoren zijn niet trekvast.

mk3.PNG

LATERAALCOMPENSATOREN

Lateraalcompensatoren, met enkel of dubbel balgelement, nemen bewegingen op in de dwarsrichtingen en zijn, indien voorzien van trekstangen, in staat de gegenereerde drukreactiekrachten op te vangen.

mk2.PNG

ANGUALAIRE COMPENSATOREN

Ontworpen om hoekbewegingen op te vangen en eveneens trekvast door de aanwezigheid van scharnieren of een cardankoppeling.

mk4.PNG

DRUK ONTLASTE COMPENSATOREN

Speciaal ontworpen om én bewegingen op te vangen, waaronder ook axiaal, én om de drukreactiekracht integraal op te nemen, zodat de vaste punten hier niet mee belast worden.

mk5.PNG

PRECISIEBALGEN

Precisiebalgen voor diverse toepassingen, minutieus op maat vervaardigd voor nauwpassende en precieze aansluiting.

mk6.PNG

SPECIALE COMPENSATOREN / COMPENSATOREN OP MAAT

Op maat ontworpen en gemaakte compensatoren voor elke mogelijke toepassing. Deze worden integraal “in huis” ontworpen en garanderen een optimale oplossing.

mk7.PNG

UITBOUW COMPENSATOREN

Ontworpen om het in- en uitbouwen van andere leidingcomponenten, zoals kleppen, afsluiters,… te vergemakkelijken.

mk8.PNG

AUTOFLEX

Compensatoren voor uitlaatsystemen in de automotive industrie.

mk9.PNG

UITLAAT COMPENSATOREN

Een gamma compensatoren voor diverse uitlaat toepassingen met stalen of roestvaststalen aansluitingen

mk10.PNG

LENSBALGEN

Dikwandige en hoge golven met lasnaden op de golftop en in het golfdal kenmerken deze autostabiele balgen. Kunnen zowel uitgevoerd worden in staal als roestvaststaal en/of met grote wanddikte.

mk11.PNG

RECHTHOEKIGE COMPENSATOREN

Rechthoekige metalen compensatoren met verschillende mogelijke hoektypes. Zowel in enkele als in dubbele uitvoering te vervaardigen, met ronde hoeken, soepele camera hoeken,… Eveneens vervaardigbaar met meerlagige balg elementen.

mk12.PNG

CLAMP SHELL BALG / COMPENSATOR

Wanneer een balg in een installatie vervangen dient te worden, maar een volledige demontage niet mogelijk is omwille van inliggend buizenwerk, zoals bijvoorbeeld bij warmte-wisselaars of muurdoorvoeringen, kan een clamp shell balg, een balg in segmenten, een oplossing bieden. Hierbij gebeurt de montage rond de bestaande constructie, eventueel zelfs on-site.

ACCESSOIRES

Elke compensator kan worden voorzien van bepaalde bijkomende elementen, zoals binnen- of buitenbussen, stangen, begrenzing, lekdetectie op binnenste laag, isolatiepakket, tracing,… om de prestatie, veiligheid, levensduur, etc. te bevorderen.

bottom of page