top of page

CREON

Onze geschiedenis gaat terug tot de jaren 80. De oprichters Jan Andriessens & Martin Serlet startten in 1984 het bedrijf Creon te Jette op. Deze locatie werd de start van de eerste baanbrekende expertises en grootse ideeën op het gebied van metalen compensatoren, metalen slangen, rubber compensatoren, rookgaskleppen, weefsel compensatoren en PTFE ( teflon ) compensatoren. 

In 1992 Verhuisde Creon van locatie. De oprichters vonden in Merchtem een veel groter pand dat centraal gelegen is in België. Na de verhuis kende Creon een mooie groei, doordat deze locatie veel meer mogelijkheden gaf.

1998 Kende voor Creon een mooi jaar waarin de Franse markt werd ontdekt en onderzocht, waardoor de firma direct een nieuwe speler was op deze markt.

Later in 2002 werd er besloten om de Franse firma Lumox over te kopen. Zo werd Lumox het dochterfiliaal van Creon in Frankrijk.  In 2007 Kwam er een tweede dochterfiliaal bij in Frankrijk door de overnamen van Auxiflow.

In 2013 werd Creon overgenomen door de heer Joost de Graeve. Sinds het begin van 2021 wordt Creon aangestuurd door de twee zaakvoerders De heer Joost De Graeve & Dieter Van Isterdael.

Vandaag de dag is Creon geëvolueerd tot een toonaangevend bedrijf op het vlak van compensatoren en flexibels, waarbij know how, kwaliteit en snelheid hoog in het vaandel worden gedragen.

Zowel nationaal als internationaal is Creon steeds bereikbaar voor flexibele oplossingen. Van de eenvoudigste applicatie tot de meest complexe installatie.

De jarenlange ervaring van Creon staat dan ook garant voor een adequate oplossing voor elk probleem.

MISSIE

Wij ontwerpen en creëren kwalitatieve compensatoren en flexibele slangen voor wereldwijd gebruik.

VISIE

Creon streeft er steeds naar top kwaliteit te leveren, in functie van de noden van de klant. Daarvoor maakt Creon gebruik van de meest moderne technieken doorheen het volledige proces, van analyse over ontwerp tot fabricage en het testen van de producten.

WAARDEN

  • Hoge kwaliteit

  • Snelle & accurate levering

  • Flexibiliteit

  • Korte respons tijden

  • Oplossingen op maat

  • Toewijding

bottom of page