top of page

COMMERCIËLE PRODUCTEN

Leidingsystemen en installaties die onderworpen zijn aan spanningen, trillen en thermische uitzettingen, hebben naast mogelijkheden om deze invloeden op te vangen, bijkomend mogelijks ook nood aan dynamische ondersteuningen.


Precies daarom werd het kernprogramma van compensatoren en flexibels uitgebreid en kan CREON eveneens verende ondersteuningen – zoals veerpotten – en verende ophangingen – zoals veerhangers en constant hangers – aanbieden.


Dit gamma is als dusdanig de perfecte aanvulling om het systeem volledig te vrijwaren van krachten en thermische uitzettingen om zo tot een totaal oplossing te komen.

Veerpot 2.jpg

Om de montage van de compensatoren en flexibels te vergemakkelijken, kunnen de nodige montagesets meegeleverd worden samen met de compensatoren en flexibels. On-site kan dan gemonteerd worden uit een all-in-one pakket, zodat de nodige bevestigingsmiddelen, zoals bouten, moeren en dichtingen zeker aanwezig zijn. Dit levert bijkomend comfort tijdens de montage.

foto 2.jpg

Teneinde de veiligheid te verhogen en/of onnodige warmteverliezen te minimaliseren, kan een soepel isolatiepakket vaak aangeraden zijn voor (metalen) compensatoren. De voordelen van dergelijke soepele isolatiematrassen t.o.v. vaste isolatie omkasting zijn dat de compensator nog steeds de nodige bewegingscapaciteiten behoudt. Eventuele onregelmatige afmetingen, zoals ovale flenzen en trekstangen en scharnieren, kunnen d.m.v. dergelijke pakketten mee afgeschermd worden.

281136817_4819259634844715_2165430937618347884_n_edited.jpg

Voor de inbouw van compensatoren ondergronds, is het nodig om de compensator te voorzien in een afgebakende zone, zodat de golven – en dus de bewegingsopname – niet geblokkeerd raken. Wanneer het niet mogelijk is dergelijke ruimte te voorzien, kan een afdekbeschermhuis soelaas brengen.


Voor bewegingsopname in langsrichting is een klassiek afdekbeschermhuis reeds ideaal, echter wanneer er een laterale (haakse) beweging optreedt, al dan niet in combinatie met een axiale beweging, dient het afdekbeschermhuis dit ook toe te laten. Hiertoe heeft CREON een speciaal systeem ontwikkeld – gepatenteerd! – waardoor de compensator afgedekt wordt en alle – dus zowel axiale als laterale beweging – nog steeds mogelijk blijft.

Afdekbeschermbuis.PNG
bottom of page