PROFIEL

Historiek

CREON, opgericht in 1984 door Jan Andriessens en Martin Serlet, is vandaag de dag geëvolueerd tot een toonaangevend bedrijf op het vlak van compensatoren en flexibels, waarbij know how, kwaliteit en snelheid hoog in het vaandel worden gedragen. Creon is expert op het vlak van metalen compensatoren, metalen slangen, rubber compensatoren, rookgaskleppen, weefselcompensatoren en PTFE ( teflon ) compensatoren.

Creon is gevestigd te Merchtem, centraal in België. Zowel nationaal als internationaal is Creon steeds bereikbaar voor flexibele oplossingen. Van de eenvoudigste applicatie tot de meest complexe installatie.

De jarenlange ervaring van Creon staat dan ook garant voor een adequate oplossing voor elk probleem.

Luchtfoto-CREON

Engineering oplossingen op maat

Creon beschikt over zijn eigen studiebureau waardoor het in staat is om ieder probleem te analyseren en in elke situatie de meest passende oplossing op maat te ontwerpen en te fabriceren.

Immers, van projectfase tot levering adviseert Creon U welke oplossing noodzakelijk is, op welke plaats en hoe elke uitzetting, beweging of trilling opgevangen kan worden.

Het ervaren team van ingenieurs, ondersteund door een eigen constructieatelier en een magazijn met een aanzienlijke voorraad aan flexibels en compensatoren, stelt Creon in staat om zelfs in de meest dringende gevallen een oplossing te bieden.

Kwaliteits garantie

Focus op kwaliteit is steeds de kern geweest van de missie van het bedrijf. Creon streeft er continu naar om op consistente wijze dezelfde hoge kwaliteit te leveren teneinde aan het verwachtingspatroon van onze klanten te voldoen.

Daartoe zijn in het verleden niet alleen de nodige kwaliteitssystemen geïmplementeerd, maar worden deze ook minutieus onderhouden om alle elementen van onze processen op hetzelfde kwaliteitsniveau te houden. Gaande van initiële analyse van specificaties en design vereisten tot de fabricage en het testen en documenteren/certifiëren van de producten.

Creon is dan ook ISO 9001 gecertifieerd, evenals levert Creon compensatoren volgens PED klasse I, II, III en IV.

Onze ervaring, Uw voordeel

Creon heeft een verregaande ervaring in het oplossen van complexe problemen in uiteenlopende industriële omgevingen. Onderstaande referenties illustreren onze competenties als fabrikant en partner bij het zoeken naar oplossingen.

Voor meer referenties en informatie omtrent specifieke projecten kan U ons steeds contacteren via onze mail: flex@creon.be

Betrouwbare partner

Jarenlange ervaring en een innovatieve approach, met referenties in verschillende industrieën, illustreren onze mogelijkheden als fabrikant op het vlak van commitment, probleemoplossend vermogen en snelheid.

Creon streeft er steeds naar top kwaliteit te leveren en maakt daarvoor gebruik van de meest moderne technieken doorheen het volledige proces, van analyse over ontwerp tot fabricage en het testen van de producten.

We deinzen er niet voor terug om complexe opdrachten aan te nemen en op die manier klant specifieke oplossingen te bieden volledig op maat.

We zijn er rotsvast van overtuigd dat deze approach de beste basis is voor lange en waardevolle samenwerkingen met onze klanten.

Creon is gekend voor:

  • Hoge kwaliteit
  • Snelle en accurate leveringen
  • Flexibiliteit
  • Korte respons tijden
  • Oplossingen op maat
  • Kwaliteits garantie
  • Commitment

Diensten

Onze core competenties gaan van het ontwerpen en fabriceren van compensatoren en flexibels tot on site interventies en het leveren van aanverwante componenten specifiek in de piping industrie.

Ongeacht de specificaties van Uw project, onze ingenieurs zetten steeds alles in het werk om samen met U een operationeel ideale oplossing te realiseren aan de best mogelijke kost.

Daarnaast biedt Creon ook de volgende diensten:

  • On site assistentie: Gaande van het opmeten van installatiecomponenten tot het installeren ervan. Specifiek in het geval van weefsel compensatoren worden de installaties quasi altijd uitgevoerd door Creon. Het is uiteraard evident dat de bij on site interventies de geldende veiligheidsvoorschriften ten allen tijde worden nageleefd.
  • Inspectie: Naast installatie van compensatoren en de reparatie ervan staan onze service teams ook in voor on site inspectie van compensatoren en flexibels. Deze inspecties worden steeds gedocumenteerd met een inspectierapport waarin de bevindingen staan van de staat van de installatie alsook aanbevelingen voor verbeteringen, reparatie of onderhoud.
  • Herstelling en vernieuwing van bestaande compensatoren: Frequent wordt Creon gevraagd om bestaande compensatoren uit te bouwen en te herstellen door het vervangen van de balg. Bij deze ingrepen wordt er steeds naar gestreefd om de overige pipingcomponenten van de compensator te recupereren zodat de herstelling kan worden uitgevoerd aan de laagst mogelijke kost. Deze oplossing wordt zeer vaak toegepast in het geval van niet voorziene stilstand van installaties door defecten. Het recupereren van bevestigingsonderdelen zoals flenzen, in combinatie van een zeer uitgebreide voorraad van balgen laat toe de herstelling op een zeer korte tijdspanne uit te voeren en aldus de stilstand van de installatie tot een minimum te herleiden.